Friju
Image default
Business / Transportation and Logistics

Animatie laten maken of er zelf aan beginnen?

Animatie laten maken of er zelf aan beginnen?

Een animatie is nog niet zo een twee drie gemaakt, er gaat toch altijd meer tijd in zitten dan je in je hoofd had zitten. Vandaar dat mensen dan ook vaak een animatiebedrijf inhuren als ze graag een animatie willen hebben. Dit bedrijf heeft namelijk veel meer ervaring en zij weten precies hoe ze een animatie nu succesvol kunnen monteren. Maar wat is dan de werkwijze? En wat zou je zeggen dat de voordelen hiervan zijn?

Pluspunten van een animatie

Op de eerste plaats zorgt een animatie ervoor dat een boodschap echt goed over komt op de kijker. De animatie is veel sneller en leuker en de meeste mensen vinden het toch wel altijd weer leuk om ze te zien. Zo zorg je er dus voor dat de informatie of de boodschap goed blijft hangen in het geheugen. Ook zorgt het er voor dat je flink wat tijd over zal hebben. Daarnaast laat een animatie toe dat je een groot publiek zal kunnen bereiken. De meeste jongeren zullen namelijk eerder naar een animatie zoeken dan naar die saaie reclames. Als kinderen of jongeren dan ook bij je doelgroep horen dan kun je deze met de animatie ideaal bereiken. Een animatie is dus echt iets wat je toe kan passen als je je wil richten op de jongeren van de samenleving.

De stappen achter de animatie

De eerste stap zal zijn om een script in elkaar te zetten. Dit doe je meestal zelf, dit is dan ook wat je wilt vertellen aan de kijker. Het script is niet te lang, dit komt omdat de animatie ook niet uren zal gaan duren.  Wat ook fijn is, is om bepaalde instructies mee te geven met het script. Dan kan het bedrijf altijd denken aan deze punten. We zullen er een voorbeeld bijgeven: wanneer je wilt dat iemand iets roept dan kun je dit zeggen.

Wanneer je het script afhebt wordt er een storyboard getekend. Een storyboard is een uitgetekend verhaal van jouw ingezonden stuk. Het is allemaal verdeeld in diverse hokjes, dus net als een strip tekening. De makers doen dit omdat ze op die manier een beeld schetsen. Ze zullen dus uiteindelijk de tekening gaan gebruiken voor het maken. De volgende stap is het inspreken van de stem voor de video.  Dit is de voice over die de boodschap zal gaan verkondigen. Misschien heb je zelf iemand voor de stem? Wanneer je dit niet hebt kan het bedrijf iemand zoeken die er bij past. Als laatste worden de geluiden er onder gezet. En natuurlijk de muziek, maar dit is de laatste stap.

Zoals je dus wel kan zien zijn veel stappen vereist voordat de animatie helemaal klaar zal zijn. Er zijn een hele hoop mensen die gaan werken aan de animatie. Vandaar dat je dus het beste voor een bedrijf kan kiezen. Het is alleen zo dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Donker Media is een goede keuze als je er een zoekt, maar je kan natuurlijk ook zelf even kijken. Allemaal staan ze wel op internet. Lees een beetje de reviews door en doe je onderzoek, zo heb je het beste resultaat.

https://donkermedia.nl/

Related Posts

Slotenmaker Antwerpen

Ketting slot aanschaffen

Langlebige Keralit Fassadenverkleidung