Friju
Image default
Business / Transportation and Logistics

Boekenscanner

Met de aanschaf van de boekenscanner ben ik ontzettend blij. Als directrice van een grote bibliotheek is er eindelijk geld vrijgekomen waarmee we een boekenscanner kunnen aanschaffen. Veel van onze boeken zijn oud en versleten. Deze boeken zijn aangetast door een combinatie van ouderdom en slijtage. Oude boeken die nog steeds veel worden uitgeleend vallen op een gegeven moment uit elkaar van ellende. Nieuwe exemplaren aanschaffen is vaak niet mogelijk of simpelweg te duur. De boekenscanner is daarmee echt een ideale uitkomst en een fraai staaltje techniek als je het mij vraagt. Boeken die verloren dreigen te gaan en daardoor niet meer worden gelezen is eeuwig zonde. De boekenscanner maakt het mogelijk dat boeken voor altijd bewaard blijven. Afgezien daarvan, brengt het nog vele andere voordelen met zich mee. Veel ouderen lezen nog dolgraag boeken. Echter is het niet altijd even gemakkelijk om naar de bibliotheek te komen vanwege de fysieke beperkingen. Onze bibliotheek heeft nu dus ook een digitale collectie, die alsmaar groter wordt. Tevens gaat onze collectie gebundeld worden met die van andere bibliotheken, waardoor er een prachtige samenstelling gaat ontstaan. De boekenscanner draagt bij aan het behoud van ons culturele erfgoed. Dat is niet in geld uit te drukken en van een onschatbare waarde.

Boekenscanner bij Repromat

Voor de aanschaf van de boekenscanner is er een aanbesteding uitgeschreven.Van de 4 partijen die meededen aan de aanbesteding, kwam Repromat als beste uit de bus. Een boekenscanner kopen doe je niet elke dag. Daarbij gaat het om gemeenschapsgeld wat je spendeert. Dat moet op een verantwoorde wijze gebeuren. Bij Repromat kreeg ik al snel een prettig gevoel. Ze bleken kennis van zaken te hebben en wisten exact welk apparaat het meest geschikt is voor een bibliotheek. Tijdens een demonstratie werd er uiterst geduldig en behulpzaam uitgelegd hoe de boekenscanner bediend moet worden.

Storing

De boekenscanner is een vrij complex en geavanceerd apparaat. We hebben in het afgelopen jaar 1 keer te maken gehad met een storing. Een dag later stond er een technicus op de stoep om de boekenscanner te repareren. Wanneer we vragen hebben over de boekenscanner, dan worden we door Repromat altijd vriendelijk en vakkundig te woord gestaan.