Dozenhal

Kartonnen dozen zijn een goede uitkomst als u op zoek bent naar stevig, goedkoop en duurzaam verpakkingsmateriaal. Papier en karton is niets voor niets uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke verpakkingen omdat hier weinig CO2 uitstoot voor nodig is en omdat dit type materiaal vaak hergebruikt kan worden. Karton wordt zelfs vaak in 95% van de gevallen hergebruikt en/of gerecycled. 

Hergebruik van kartonnen dozen

Bij de Dozenhal vinden wij het belangrijk dat deze kartonnen hergebruikt worden. Dit noemen wij ook wel ‘groene dozen’. Ook hebben wij genoeg verpakkingsmaterialen die voortkomen uit resten of overproductie. Wel worden alle verpakkingsmaterialen gecontroleerd of zij nog voldoen aan de kwaliteitseisen zoals beschadigingen of vuil. Daarom geven wij onze klanten ook de keuze of zij een nieuwe doos willen aanschaffen of een hergebruikte doos. Veel bedrijven kiezen voor een hergebruikte doos omdat zij daarmee invulling geven aan het begrip ‘Planeet’ van Maatschappelijk Verantwoord Ondernement. Gezien elk stuk karton maar liefst 3m3 stortcapaciteit bestaat, 266 kilo luchtverontreiniging, 20.000 liter water en zelfs 2026 kilometer brandstof. Bovendien wordt karton gemaakt van hout van bomen. Deze bomen nemen CO2 op waardoor de CO2 uitstoot hierdoor wordt verminderd ofwel geneuteraliseerd. Ook staat de kartonindustrie bekend om zijn zelfvoorziening als het gaat om het verbruik van energie. De energie wordt behaald uit houtresten ofewel bio-energie. 

Een groene doos

Bent u enthousiast geworden over onze ‘groene doos’ van de Dozenhal? Dan kunt u bij ons kiezen uit meer dan 2500 formaten. Ook hebben wij ruim achtduizend pallets op voorraad waarbij u kunt kiezen uit vouwdozen, webshopdozen, containerdozen, etcetera. Zo zit er altijd een doos met een geschikt formaat én functie voor u bij. Toch niet de juiste formaten? Dan kunt u een doos op maat laten maken en zelf de afmetingen bepalen. U kunt bij ons zeer gemakkelijk een groene doos bestellen. U hoeft enkel te kiezen welk type doos u wilt (en welk formaat natuurlijk), of u de doos wilt laten bedrukken, dan komen wij met een voorstel voor een bedrag. Nadat u akkoord gaat met het voorstel, kunt u al binnen één werkdag uw bestelling thuis verwachten.