Friju
Image default
Business / Transportation and Logistics

Een Hovenier in Heerhugowaard neemt u veel werk uit handen

Dankzij de hovenier Heerhugowaard krijg je weer de tijd om echt van je tuin te genieten in al haar mooie facetten. Natuurlijk is tuinieren leuk, als je er voldoende tijd voor hebt. Want je kan er echt niet omheen, hoe je het ook went of keert, het onderhouden van een mooie tuin is een heleboel werk en kan ook nogal wat geld kosten als je het zelf echt goed wilt doen.

De hovenier Heerhugowaard begint met goede grond

De hovenier Heerhugowaard werkt het liefst in grond die is bewerkt met compost, mest of gedroogd veenmos om voedingsrijke plantvelden te verkrijgen. Grond die goed is aangepakt is lichter, voert goed af, zorgt voor gemakkelijk wieden en zorgt ervoor dat de wortels zich sneller kunnen hechten.

Verklein de grootte van uw gazon

Heb je maar weinig tijd en hou je niet zo van gras maaien, dan kan een hovenier ervoor zorgen dat je maar beperkte tijd hoeft te besteden aan het verzorgen van je grasveld. Door bijvoorbeeld gras te combineren met bomen, struiken, keien en decoratieve ideeën waardoor er onderhoudsvrije borders ontstaan in voor- en achtertuin. 

Zelf slimmer werken in je tuin 

Zorg ervoor dat wanneer je toch zelf af en toe wat in je tuin wilt doen voor goed gereedschap dat schoon en scherp is. Het gaat langer mee en daarmee werk je echt stukken beter en sneller in de tuin. Gebruik ergonomisch ontworpen gereedschap, kniebeschermers of matjes om met je knieën op te zitten om de druk op je gewrichten te verminderen – een lichaam zonder pijn werkt ook efficiënter in de tuin.

Maak een inventarisatie van je tuin

Als je niet zoveel verstand hebt van planten en struiken, is het een goed idee om samen met je hovenier een lijstje van (nieuw toegevoegde) planten en hun locaties samen te stellen. Dankzij dit lijstje zal je je kunnen herinneren wat waar door de hovenier is geplant, wat het onbedoeld wieden (en vervangen) van een “goede plant” zal voorkomen. Bewaar vaste plantenlabels en bewaar ze in de buurt van je favoriete tuinboekje, zo heb je al je plantinformatie op één plek.

Geniet van je tuin

Loop elke dag door je tuin en controleer planten op ongedierte en ziekten – hoe eerder je een probleem ontdekt, hoe eerder je De Noord-Hollandse Tuinman kan inschakelen zodat deze de juiste maatregelen kan nemen. 

Bekijk de hovenier uit Heerhugowaard op https://hovenier-arnhem.nl/