Friju
Image default
Business / Transportation and Logistics

Het verloop van het scooter theorie examen

Momenteel ben je hard aan het leren om je scooter theorie examen te halen maar je wil graag nog even weten hoe zo’n dag eruit ziet als jij dit examen wilt halen. Dit zorgt ervoor dat jij 100% voorbereid bent om het scooter theorie examen te halen. Hoe zo’n dag eruit ziet en hoe het examen verloopt lees je allemaal in dit artikel.

 

Voor het scooter theorie examen

Voordat het examen begint heb je je natuurlijk al ingeschreven voor het individuele of klassikale theorie examen. Als je naar het examencentrum op de dag van je examen gaat is het belangrijk om minimaal een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Je hebt dan alle tijd om je rustig aan te melden bij een aanmeldzuil bij de CBR locatie. Als je dit hebt gedaan moet je al je spullen zoals je telefoon in een locker doen of eventueel afgeven als je samen met iemand bent gekomen die geen examen doet. In de wachtruimte zie je op het oproepscherm wanneer je je kunt melden bij de balie. Bij deze balie controleert een medewerker je identiteitsbewijs en word je verteld aan welke tafel je moet gaan zitten.

 

Tijdens het scooter theorie examen

Als eerste log je in met je reserveringsnummer op je touchscreen. Voordat je begint met het echte examen krijg je een aantal oefenvragen zodat je bekend raakt met het systeem en manier van antwoorden. Na deze oefenvragen begint het echte examen.

 

Het examen bestaat uit 50 vragen die bestaan uit ja/nee-vragen, meerkeuze vragen en open vragen. Met deze vragen toetst het CBR jouw kennis over verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

 

Na het scooter theorie examen

Als je klaar bent met het scooter theorie examen zie je direct of je geslaagd of gezakt bent. Dit wordt aangegeven met een duim die omhoog of naar beneden staat. Ook kan je nog je fouten inzien. Hoe teleurgesteld je ook bent als je gezakt bent, het is verstandig om naar deze fouten te kijken. Door te kijken naar deze fouten zie je in welke categorieën jij nog niet goed genoeg bent. Dit kan je dan extra leren voor je volgende theorie examen.

 

Om te slagen voor je scooter theorie moet je minimaal 44 vragen goed hebben, dit staat gelijk aan 88%. Als je bent geslaagd is het tijd voor je tijd om je praktijk examen te halen. Dit moet je halen binnen 18 maanden anders is je scooter theorie niet meer geldig.

Related Posts

Verhuizen Den Haag en waarom mensen dat doen

Container verhuur in Amsterdam

Boekenscanner