Lamelparket of laminaat?

Over vier maanden moet ik weten of ik lamelparket wil kopen of toch laminaat laat leggen in ons nieuwbouwhuis. Tegen die tijd hopen we dat ons huis wordt opgeleverd. Daarom dat ik me nu alvast aan het oriënteren ben over welke vloer we gaan nemen. Het liefst direct een mooie vloer waar ik jaren van kan genieten. Ik had inmiddels vele ervaringen van anderen gelezen en gehoord. Wat het maken van een keuze echt niet makkelijker maakte. Door mijn getwijfel heb ik besloten om een afspraak te maken met Bax Houthandel.

Wat is lamelparket?

De professionals van Bax Houthandel hebben me wat meer uitleg gegeven over lamelparket, waardoor ik helemaal zeker ben van onze toekomstige nieuwe vloer. Een vloer van lamelparket wordt ook wel een vloer met duoplank of een vloer met multiplank genoemd. Het is een houten vloer met een onderlaag van multiplex en een massief eikenhouten toplaag. Ik was niet zo zeer op zoek naar een goedkope vloer van lamelparket, of laminaat. Maar meer naar een vloer die goed te doen is qua onderhoud, que gebruik (we hebben twee grote honden), maar ook voor gebruik in de keuken waar toch wel met water geknoeid kan worden. Al zal dat beperkt zijn tot af en toe een (klein) ongelukje omdat onze kinderen al de volwassen leeftijd hebben.

Lamelparket heeft veel voordelen

Dat een vloer van lamelparket naadloos gelegd kan worden, vind ik persoonlijk wel een positieve bijkomstigheid. Zo heb je niet te maken met naden waar vuil zich kan ophopen. Een vloer van lamelparket werkt ook nauwelijks, wat natuurlijk ook erg fijn is. Je hoeft zo minder rekening te houden met uitzettende of krimpende planken naar gelang het weer. Een naadloze vloer is weer wat makkelijker in onderhoud werd ons gezegd. We zijn niet van plan ons nieuwbouwhuis nog ooit te verlaten, maar je weet het maar nooit natuurlijk. Je kunt een lamelparket ook zwevend (laten) leggen waardoor je het lamelparket ook nog eens mee kunt verhuizen, mocht er toch ooit weer een verhuizing noodzakelijk zijn.

Bij Bax Houthandel hebben ze een breed assortiment lamelparket van verschillende kwaliteiten tegen de allerbeste prijs. Omdat zij niet werken met een tussenschakel maar direct leveren aan ons consumenten vanaf hun eigen fabriek. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de aanschafprijs. Kijk op www.baxhouthandel.nl voor meer informatie over lametparketten.