Met een voet- en loopanalyse ben je verzekerd van de beste hardloopschoenen en wandelschoenen

Iedereen die er regelmatig op uit trekt om te gaan hardlopen weet dat het van groot belang is om gebruik te maken van de beste hardloopschoenen. Ditzelfde geldt wanneer je ervan houd om lange wandelingen te maken: goede wandelschoenen zijn onmisbaar. Maar hoe weet je nu wat de juiste schoenen zijn? Daarvoor ga je naar een specialist op het gebied van hardloop- en wandelschoenen, zoals PK Runningshop. Je ontvangt hier namelijk deskundig advies over de beste hardloopschoenen.  Hier kun je een voet- en loopanalyse laten uitvoeren. Deze begint met een introductiegesprek waarin jouw trainingsgegevens en blessuregeschiedenis worden besproken. Vervolgens wordt er een voetspiegelanalyse uitgevoerd waarin wordt gekeken naar jouw voettype. Hierna ga je een stukje lopen en/of hardlopen. Er wordt hierbij gekeken naar jouw loopstijl en de afwikkeling van je voet. Op basis van al deze onderdelen krijg je advies over wat voor jou goede wandelschoenen of de beste hardloopschoenen zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Verbeter je sportprestaties met de beste hardloopschoenen

Met de beste hardloopschoenen komen jouw hardloopprestaties het best tot hun recht. Wanneer je nieuwe hardloopschoenen gaat aanschaffen is het daarom zeker raadzaam om deze met zorg uit te zoeken. Met de juiste hardloopschoenen voorkom je dat je geblesseerd raakt. Op deze manier kun je werkelijk het beste uit je hardloopsessies halen. Je sportprestaties verbeteren en je groeit als atleet. Dat is wat goede hardloopschoenen voor je kunnen doen. Om er zeker van te zijn dat je de beste hardloopschoenen aanschaft, kun je hiervoor het best naar een specialist gaan, zoals PK Runningshop. In hun uitgebreide assortiment vindt u niet alleen de beste hardloopschoenen, maar ook goede wandelschoenen. Ook wanneer u er liever op uit gaat om een wandeling te gaan maken zijn de juiste schoenen immers van groot belang.

Reken af met blessures dankzij goede wandelschoenen

Houd jij er ook zo van om lange wandelingen te gaan maken, dan zijn goede wandelschoenen voor jouw een onmisbaar hulpmiddel. Deze zorgen er namelijk voor dat de kans op blessures een heel stuk kleiner is. Het is dan ook belangrijk om altijd te kiezen voor een paar wandelschoenen dat de kans op blessures zoveel mogelijk verkleint. Om de keuze voor goede wandelschoenen wat eenvoudiger te maken, zijn wandelschoenen beschikbaar in verschillende categorieën. In categorie A vind je wandelschoenen die soepel en licht zijn, wat ze ideaal maakt voor een wandeling in het bos of op het strand. In categorie A/B vind je schoenen die wat meer stevigheid en stabiliteit bieden, wat ze perfect maakt voor een heuvelachtig terrein. Heb je nog stevigere schoenen nodig, bijvoorbeeld voor het wandelen in de bergen, dan kun je het beste kiezen voor wandelschoenen in de categorie B. Bij een specialist als PK Runningshop vind je naast de beste hardloopschoenen ook een ruim assortiment wandelschoenen uit elke categorie.