Spuitgieterij in Nederland

HSV technical moulded parts is specialist in spuitgieterij en is één van de grootste namen in Nederland. Het bedrijf heeft ervaring met de ontwikkelingen van kunststof onderdelen zoals spuitgieten en delen graag hun kennis van de producten en technieken.

HSV is gespecialiseerd in hogedruk spuitgieten, thermoplastisch schuimgieten, grote kunststof producten en ook kleine tot middelgrote series. Ze gebruiken diverse technieken zoals spuitgieten, schuimgieten en spuitpersen en gebruiken hierbij verschillende machines die maximaal 4000 ton sluitkracht hebben en injectievolumes gevarieerd tussen één tot wel drieëndertig liter. HSV denkt mee bij het plannen en uitwerken van uw ontwikkelingstraject. Hierbij denken ze aan het resultaat maar ook aan de kwaliteit van de producten en het besparen van kosten.

Waarom kiezen voor spuitgieterij?

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof materialen en spuitgieterij omdat kunststof lichter is in gewicht dan vele andere constructiematerialen zoals hout en metaal. Kunststof is niet alleen licht in materiaal maar is ook makkelijk te vervormen en daarmee kunt u zorgvuldig alles afwerken. Met kunststof kan men het product visueel aantrekkelijk en functionaliteit van het ontwerp combineren en samenbrengen.

Ook is spuitgieten de meest gangbare techniek bij thermoplastische kunststoffen. Spuitgieten houdt in dat kunststof korrels worden gesmolten tot vloeibare pasta en deze vloeibare pasta wordt onder hoge druk vervolgens in een matrijs gespoten. Hiermee krijgt men een glanzend oppervlak en is verdere bewerking niet meer nodig.

Voor welke branches zijn deze kunststof materialen geschikt?

Deze materialen zijn voor vele branches geschikt: van de agrarische sector tot de medische sector en de duurzaamheidsbranche. De kunststof experts van HSV hebben bijvoorbeeld veel ervaring met het ontwikkelen van producten voor de klimaattechniek. HSV denkt mee aan het reduceren van energieverbruik en helpt bij het opstellen van energiebesparende ideeën en oplossingen. Ook de machine- en apparatenbouw hebben behoefte aan deze materialen. Men reduceert kosten omdat ontwerpen slimmer aangepakt worden doordat kunststof zo flexibel is. HSV denkt mee om uw ontwerp qua design, functionaliteit en kwaliteit in perfecte mate te kunnen combineren. Uiteraard worden wettelijke normen ook in gedachten gehouden bij het ontwerpen van een apparaat of machine, net als de wensen en behoeftes van de klant.