Friju
Image default
Business / Transportation and Logistics

Tips bij het kopen van een schommel

Het zoeken naar de perfecte houten schommel kan een ontmoedigende taak zijn. Welke houtsoort moet ik nemen? Ceder? Redwood? Pijnboom? In dit artikelen zullen we de houtsoorten van dit buitenspeelgoed kort bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Als je op zoek bent naar algemene waarde én kwaliteit, kies dan voor een degelijke schommel van Cederhout. Het is een uitstekend all-round houtsoort.

 

Als je op zoek bent naar natuurlijke schoonheid en duurzaamheid, dan moet je een schommel van Redwoodhout nemen. Het gaat net zo lang mee als een schommel van massief cederhout, maar het kost je ook meer. Redwood is van nature resistent tegen rot en schade, omdat het tannine bevat, een natuurlijke chemische stof die onschadelijk is voor mens en dier, maar giftig is voor schimmels. Ook is Redwood van nature immuun voor insectenschade. Redwoodschommels worden meestal voor 100% in Amerika gekweekt en het is absoluut een mooie houtsoort die over het algemeen wordt geleverd met een levenslange garantie. Redwood is qua eigenschappen van het hout vergelijkbaar met ceder. Redwood is alleen een stukje duurder dan ceder, maar men vindt Redwood er vaker wel mooier uitzien dan ceder. Dit komt omdat Redwood, zoals de naam doet vermoeden, een roodbruine kleur van de schors en men vindt dit blijkbaar heel mooi.

 

Als je op zoek bent naar het meest duurzame hout, kies dan voor een Premium Conservative Pine-schommels. Premium Conservative Pine gaat langer mee dan ceder en Redwood zonder onderhoud. De prijs valt meestal tussen die van Redwood en ceder en wordt meestal geleverd met een levenslange garantie. Pine is steviger, sterker en beter bestand tegen weerselementen. Ook is het goedkoper dan Redwood. Nadelig is wel dat men het vaak niet een erg mooie houtsoort vindt en als je zo’n groot gevaarte als een schommel in je tuin neerzet is dat wel belangrijk.