Friju
Image default
Business / Transportation and Logistics

Tips voor kinderen met tandartsangst

Sommige volwassenen zijn bang voor de tandarts, maar er is nog een veel grotere groep kinderen die angst heeft voor de tanddokter in de witte jas. Het kan moeilijk zijn om goed om te gaan met deze angst van je kind. Daarom bespreken we vandaag vier tips die zullen helpen als je kind bang is voor de tandarts.

 

Vraag uw tandarts om advies en volg de instructies op. Tandheelkundige professionals zijn getraind in tandheelkundige zorg en behandelen ook verschillende patiënten. Vraag hen wat u kunt doen om uw kind op zijn of haar gemak te stellen en volg hun instructies tijdens het bezoek.

 

Laat het favoriete speeltje van je kind klaarstaan. Een speeltje kan een nuttige en kalmerende afleiding zijn voor uw kind tijdens het bezoek. Je kunt ze laten spelen in de wachtkamer terwijl ze zich aanpassen aan de nieuwe omgeving. Hoewel niet al het speelgoed geschikt is voor als ze in de tandartsstoel zitten, kan uw kind tijdens de procedure over kleine, eenvoudige speeltjes beschikken. Zorg er wel voor dat u uw tandarts om toestemming vraagt.

 

Blijf kalm, altijd. Het kan moeilijk zijn om kalm te blijven terwijl je kind een driftbui heeft of angstig is voor hun afspraak met de tandarts. Herinner jezelf eraan om rustig te blijven en zachtjes tegen je kind te praten. Door een kalmerende houding zullen ze zich veiliger en op hun gemak voelen.

 

Vertel uw kind niet over onaangename tandheelkundige ervaringen die u heeft gehad. Praat dus niet over een chirurgische kaakcorrectie of een extractie kies in het bijzijn van je kinderen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het vertellen van verhalen lang voordat ze de tandarts ooit zien, kan een fobie voor uw kind bevorderen. Blijf bij positieve verhalen wanneer je beschrijft hoe het is op het kantoor van de tandarts.