Toegangscontrole belangrijkste beveiliging

Toegangscontrole belangrijkste beveiliging

Toegangscontrolesystemen zijn tegenwoordig hét zwakke punt van bedrijven. Deze is er namelijk vaak helemaal niet. Omdat er een goede camerabewaking of alarmsysteem is, denken bedrijven vaak genoeg beveiligd te zijn. U zult er echter over verbaasd zijn hoe veel goeds toegangscontrole u kan brengen. Hierbij ligt het er vooral aan dat er mensen extern uw bedrijf binnendringen zonder dat u het door heeft. Dit is allemaal te verhelpen met een passend toegangscontrolesysteem. Meteen de mogelijkheden op een rijtje bekijken en advies vragen voor uw situatie? Ga naar Arend Beveiliging!

 

Belang toegangscontrole

Het is bij toegangscontrolesystemen zo dat er een check wordt gedaan wie er binnenkomt. Dit kan in eindeloos veel vormen en maten, maar het is gewoon een risico niet te weten wie er uw bedrijf binnenkomt. Daarnaast is een toegangscontrolesysteem iets waar bedrijven trots op kunnen zijn en waar een zeer goede indruk mee gemaakt kan worden. Met een intercomsysteem als toegangscontrole bijvoorbeeld kunt u gegarandeerd een mooie, professionele entree maken voor uw bezoekers. Dit valt tegen wanneer u of uw receptionist de deur open komt doen.

 

Soorten systemen voordeur

Hiervoor hebben wij het met name over de voordeur. De meest interactieve vorm van toegangscontrole is hierbij al genoemd; intercomsystemen. Daarnaast zijn er echter nog veel meer toegangscontrolesystemen. De meest voordehand liggende is natuurlijk een toegangscode. Dit werd en wordt veel gebruikt om te garanderen dat deze persoon bekend is bij het bedrijf. Door de jaren heen is echter de pas of scanner het populairst geworden. Deze zijn vaak persoonsgebonden en dit zorgt ervoor dat een bedrijfsleider inzicht krijgt in wie wanneer wel of niet aanwezig was.

 

Toegangscontrolesystemen voor binnen

 

Toegangscontrole binnen het bedrijf gaat echter nog verder. De mogelijkheden die hiervoor genoemd zijn worden ook veel binnen het bedrijf gebruikt. Vooral de toegangscode is hierin veelgebruikt, maar ook de pas wordt veel ingezet. Voor strenger beveiligde ruimtes is het echter nog belangrijker dat er niemand anders binnenkomt en hiervoor worden vingerafdrukscanners, irisscanners of gezichtsherkenning ingezet.

Wilt u al deze zaken nog eens rustig vergelijken en advies over toegangscontrole ontvangen van veiligheidsexperts? Ga dan nu direct naar Arend Beveiliging!

 

https://arendbeveiliging.nl/