Uit eten gaan in Gdynia

De agglomeratie Trójmiasto is een gebied bestaande uit 3 steden grenzend aan de Baltische zee in Polen. Het meest zuidelijke plaatsje is Gdansk, iets daarboven ligt het kleinere Sopot. Het meest noordelijke plaatsje van het driestedengebied heet Gdynia. Gdynia is een echte havenstad en beschikt daarom als vanzelfsprekend over een grote pier en een boulevard vol met bezienswaardigheden. Gdynia is een prachtige stad om eens een dagje te proberen. Als je er dan toch bent, geniet dan ook van een van de vele restaurants die dit plekje te bieden heeft.

 

Śródmieście

Het eerste restaurant op deze lijst is Śródmieście. Letterlijk vertaald betekend dit Downtown. Het restaurant ligt op redelijke afstand van de pier en boulevard af maar is zeker de moeite waard. Het restaurant is gespecialiseerd in een groot aantal verschillende burgers maar ook verschillende broodjes zijn hier te vinden. Naast de menukaart heeft Śródmieście een redelijk grote drankkaart wat goed aansluit bij het bar gevoel wat dit restaurant uitstraalt.

Główna Osobowa

Een mooi restaurant in het centrum van Gdynia. Het restaurant staat bekend om de uitgebreide drankkaart maar doet zeker niet onder met haar menukaart en heerlijke gerechten. Het restaurant heeft een hele moderne sfeer en dit wordt ook bevestigd met de verschillende gerechten en de presentatie hiervan. Zoals gebruikelijk en verwacht in deze regio heeft het restaurant een scala aan visgerechten maar ook voor de liefhebber van een stuk vlees heeft Główna Osobowa wat.

GaRD Nordic Kitchen

Het derde restaurant op deze lijst is het Scandinavische restaurant GaRD. Dit Scandinavische restaurant zit vol met de typische Scandinavische gerechten. Zoals Zweedse gehaktballen, Noorse Kabeljauw, Deens Smörrebröd en nog veel meer. Naast de verschillende gerechten van de kaart heeft GaRD een speciaal menu waarbij er gekozen wordt voor een hoofdgerecht en dit vervolgens inidivudeel aangevuld kan worden met een tal van bijgerechten. Zo is er voor ieder wat wils bij dit restaurant. Het restaurant is gelegen in het Courtyard Waterfront Hotel Gdynia. Het is een relatief nieuw hotel wat, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig zicht geeft op de zee. Het hotel beschikt over de normale voorzieningen zoals Wifi, airconditioning en een ontbijtbuffet en ligt aan de boulevard van Gdynia.

Anker

Anker is een restaurant in het westen van Gdynia. Dit betekend dat het, in tegenstelling tot veel andere restaurants in de omgeving, relatief ver van de zee is gelegen. Het restaurant is een mix tussen de authentieke Poolse keuken en de bekende Italiaanse keuken. Zo krijg je er gerechten als de gebruikelijke pizza en pasta, maar ook meer Poolse gerechten zoals bigos met zuurkool.

https://gardtastescandinavian.com/pl/gard-gdynia/